werkwijze

Kopen op een veiling is een mooie beleving. Hieronder zullen wij u uitleggen hoe een veiling van Nobel veilinghuis werkt.

Online
De kringloopveiling die Nobel veilinghuis organiseert is uitluitend online. De kavels worden dus online aangeboden via de zogenaamde cloudcatalogus. De kavels zullen online staan van 16 maart tm 01 april, waarna ze aflopen op een aangegeven tijd.  Om te kunnen bieden op de kavels zult u een account aan moeten maken. Hieronder leggen wij uit hoe dit werkt.

Aanmelden
Een account aanmaken doet u door in de veilingcatalogus op het kopje registreer te klikken. (rechtsboven in de zwarte menubalk) U kunt ook gebruik maken van deze link: https://nobel.cloudcatalogus.nl?account=register. Via deze link kunt u uw gegevens invullen. Als dit is afgerond, krijgt u een email toegestuurd met een link om uw e-mailadres te verifiëren.

Kijkdagen
De kavels die worden aangeboden kunt u met inachtneming van de coronamaatregelen bezichtigen op 1 van onze kijkdagen. De kijkdagen voor de kringloopveiling zijn van 16 maart tm 01 april. Maak telefonisch uw afspraak via 0113-853486.   

Bod uitbrengen
In de online catalogus kunt u het kavel vinden waarin u bent geïnteresseerd. Onder dit kavel ziet u het kopje bieden staan. Als u hierop klikt kunt u uw maximale bod invoeren. Uw maximale bod wordt niet direct ingezet. Het systeem biedt voor u tegen mededingers, beginnend bij € 5,-. Het kan voorkomen dat een andere bieder al eerder een hoger bod heeft geplaatst.

Let op: Uw bod is definitief en kan niet meer worden gewijzigd.

Voorbeeld:

  • Bieder 1 biedt max. € 80,- op een kavel.
  • Wanneer er verder geen biedingen zijn, staat het kavel op € 5,-
  • Maar wanneer bieder 2 € 25,- biedt, staat het kavel op € 30,- voor bieder 1.
  • Vervolgens brengt bieder 3 een bod uit van € 85,-  
  • Daarmee staat het kavel op bieder 3. Hij is nu de hoogste bieder.

Het systeem biedt dus automatisch tegen de mededingers.

Limiet op kavels
Het kan zijn dat er een limiet zit op een kavel. Dit betekend dat als u eigenaar wilt worden van het kavel eerst het limietbedrag moet worden bereikt.

Bijvoorbeeld wanneer een kavel een limiet heeft van € 50,- en u biedt € 30,-. Dan staat de bieding direct op € 30,-. Het kavel zal dan echter nog niet voor u zijn, omdat de bieding onder het limiet is. U krijgt een melding wanneer uw bod onder het limiet is.

Let op dat u een correct bod invoert, dit kan namelijk niet meer worden gewijzigd.

Het is niet zo dat uw maximale bod meteen wordt ingezet.

Mijn favorieten
U kunt kavels toevoegen aan uw favorieten. Dit kunt u doen door op het sterretje te klikken rechts naast het kavelnummer.

Wanneer u op het sterretje klikt, wordt het geel en is het toegevoegd aan uw favorieten. Wanneer u nogmaals op het sterretje klikt, wordt het weer grijs en is het weer verwijderd uit uw favorieten

U kunt een overzicht zien van al uw favorieten, wanneer u onder het kopje ‘Mijn catalogus’ klikt op ‘mijn favorieten’.

U komt dan in het volgende scherm. Hier kunt u een catalogus van al uw favorieten maken om bijvoorbeeld mee te nemen naar een kijkdag. Dit kunt u doen door linksboven op de knop ‘Catalogus’ te klikken. U krijgt dan een PDF-bestand welke u kunt opslaan of printen.

Verloop van de biedingen
Via de website en via email wordt u op de hoogte gehouden van het verloop van het biedproces. Word u overboden dan krijgt u hierover dus bericht. Rechts van elk kavel ziet u de eindtijd tot wanneer u kunt bieden. Wordt er echter in de laatste vijf minuten voor de eindtijd geboden, dan wordt de eindtijd met vijf minuten verlengd. Dit geeft u de gelegenheid om weer een bieding te plaatsen. Dit gaat zo door tot er geen biedingen meer worden geplaatst.

Opgeld
Ja hoor het is zover. De veiling is afgelopen en u bent de hoogste bieder. Dit is wat u natuurlijk het liefst wilt bereiken na het bieden op een kavel. Houd er wel rekening mee dat er bij iedere aankoop nog opgeld bijkomt. Wij hanteren hiervoor 25% over het hamerbedrag. Voorbeeld: Heeft u €50,00 euro geboden dan word het factuurbedrag €62,50

Betaling
Na het aflopen van de veiling krijgen de kopers een factuur toegestuurd. Deze kan vooraf worden overgemaakt of bij het ophalen van uw goederen via pinbetaling worden voldaan. Let op: uitsluitend pinbetaling mogelijk.

Ophalen
De gekochte goederen kunnen bij voorkeur worden afgehaald. De gekochte goederen zullen, na betaling, opgehaald moeten worden voor zaterdag 10 april. Dit met inachtneming van de huidige corona maatregelen. Dat wil zeggen, in tijdsblokken en met de juiste voorzorgsmaatregelen. Maak telefonisch een afspraak om uw goederen af te halen. U zult hiervoor via mail op de hoogte worden gehouden.

Verzenden

Ook verzenden behoort tot de mogelijkheden. Dit is echter alleen mogelijk als het gekochte bedrag boven de 75 euro uitkomt. Echter willen wij met klem meegeven dat afhalen onze voorkeur heeft. De kosten voor het verzenden zie u hieronder:

* 15,- Voor alles wat in een doosje past van 20x20x20cm

*20,- Voor alles wat in een doosje past van 40x40x60 

Voor alles groter dan bovenstaande afmetingen kunt u het beste contact opnemen via 0113-853486